fbpx
Logo Marks Koivoer - Wit
Search
Close this search box.
Gratis verzending vanaf € 195,- 
Bezorging binnen 1-2 werkdagen
Naar onze mening het beste voer

Blog lezen

Waarom zinkend koivoer van Marks Koivoer ook uitermate geschikt is voor Steuren

De voordelen van zinkend koivoer van Marks Koivoer voor Steuren Steuren zijn majestueuze en prachtige vissen die bekend staan om hun elegante verschijning en unieke eigenschappen. Het voeren van deze vissoort vereist speciale aandacht, omdat hun voedingsbehoeften verschillen van die van andere vissen. Gelukkig biedt zinkend koivoer van Marks Koivoer een uitstekende oplossing, oorspronkelijk ontwikkeld voor koi maar ook uitermate geschikt voor Steuren. In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom zinkend koivoer van Marks Koivoer zo geschikt is voor Steuren.

Voedingswaarde en samenstelling

Zinkend koivoer van Marks Koivoer is speciaal samengesteld om aan de voedingsbehoeften van koi te voldoen, en het bevat een uitgebalanceerde samenstelling van eiwitten, vetten, koolhydraten en essentiële voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn ook belangrijk voor de gezondheid en groei van Steuren. Het hoge eiwitgehalte in het zinkende koivoer zorgt voor een goede spierontwikkeling en bevordert de algehele vitaliteit van de Steuren. Bovendien bevat het voer vaak essentiële vetzuren die bijdragen aan een gezonde huid en glanzende schubben.
Zinkend voer is geschikt voor steuren
Foto door Egor Kamelev: https://www.instagram.com/ekamelev/

Gemakkelijke opname

Steuren hebben een voorkeur voor voedsel dat zich op de bodem van het water bevindt. Het zinkende koivoer van Marks Koivoer komt tegemoet aan deze natuurlijke voedingsgewoonte, omdat het snel naar de bodem zakt wanneer het wordt gevoerd. Dit maakt het voor Steuren gemakkelijk om het voedsel op te nemen zonder naar het oppervlak te moeten zwemmen. Bovendien is het zinkende koivoer verkrijgbaar in 4,5 en 6 mm korrelgroottes, waardoor het geschikt is voor zowel jonge als volwassen Steuren.

Waterkwaliteit en vervuiling

Een ander voordeel van het zinkende koivoer van Marks Koivoer is dat het helpt bij het behouden van een goede waterkwaliteit in het aquarium of de vijver waarin de Steuren worden gehouden. Omdat het voer snel zinkt, blijft het minder lang drijven en wordt de oppervlaktevervuiling verminderd. Dit is vooral belangrijk omdat Steuren gevoelig kunnen zijn voor vervuiling en een goede waterkwaliteit nodig hebben om gezond te blijven. Het gebruik van het zinkende koivoer van Marks Koivoer helpt bij het handhaven van een schoner en helderder leefomgeving voor de vissen.

Variatie in het dieet

Hoewel Steuren van nature bodembewoners zijn, betekent dit niet dat ze uitsluitend zinkend voer moeten eten. Het is belangrijk om hun dieet gevarieerd te houden en ze af en toe ook ander voer aan te bieden, zoals levend of diepvriesvoer. Het zinkende koivoer van Marks Koivoer kan echter een waardevolle basis vormen voor hun dagelijkse voeding, omdat het de essentiële voedingsstoffen biedt die ze nodig hebben.

Conclusie

In conclusie, zinkend koivoer van Marks Koivoer is niet alleen geschikt voor koi, maar ook voor Steuren. De voedingswaarde en samenstelling van het zinkende koivoer van Marks Koivoer dragen bij aan de gezondheid en groei van de Steuren. Bovendien vergemakkelijkt het zinkende karakter van het voer de opname ervan door de bodembewonende Steuren. Het gebruik van het zinkende koivoer van Marks Koivoer helpt ook bij het handhaven van een goede waterkwaliteit en biedt een goede basis voor een gevarieerd dieet. Door deze voordelen is zinkend koivoer van Marks Koivoer een uitstekende keuze voor Steuren in aquaria en vijvers.

Meer interessante berichten

HEEFT U VRAGEN?

Neem contact op met ons

Heeft u een vraag over één van onze producten, een algemene vraag over koivoer of over het houden van koi? Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag verder!

Marks Koivoer