fbpx
Logo Marks Koivoer - Wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Gratis verzending vanaf € 195,- 
Bezorging binnen 1-2 werkdagen
Naar onze mening het beste voer

Blog lezen

Een nieuw product in de webshop: Marks Gel Bacteriën voor de vijver

Onze nieuwe vijver bacteriën

Marks Koivoer Gel Bacteriën is uit een gel met levende bacteriën, die speciaal gekweekt zijn om het biologische filter op te starten en een optimale werking in stand te houden. Het biologische filter breekt de giftige ammoniak uit het vijverwater af tot minder nitriet en uiteindelijk tot het minst giftige nitraat. Planten en beluchting zorgen ervoor dat ook dit nitraat kan verdwijnen uit het vijverwater. Nitrificerende bacteriën in het biologische filter zorgen voor de omzetting van ammoniak en nitriet in het minder schadelijke nitraat. Nitraat is in hogere concentraties acceptabel voor de vissen en de concentratie ervan daalt bijvoorbeeld bij opname door vijverplanten, waterverversing of nitraathars in het filter. Onder normale omstandigheden duurt het gemiddeld 7 weken om een biologisch filter weer op te starten na de winter of na reiniging van het filter. Marks Koivoer Gel Bacteriën geeft de werking van de nitrificerende bacteriën in het biologische filter een boost, waardoor de afbraak van de giftige afvalstoffen sneller plaatsvindt. De gel heeft een speciale formule om de nitrificerende bacteriën makkelijker vast te hechten op de filterelementen. Met het gebruik van Marks Koivoer Gel Bacteriën kan de opstarttijd van het filter worden verkort naar van 7 weken naar 3 à 4 weken. Marks Koivoer Gel Bacteriën zijn 100% natuurlijk en bevatten geen chemische stoffen of ziekteverwekkers.

Hoe toepassen?

Na de winterperiode en na het reinigen of plaatsen van een nieuw filter moet de bacteriecultuur worden opgestart. Voor het opstarten is de inhoud van één fles Marks Koivoer Gel Bacteriën voldoende voor een vijver met een volume van 10.000 L (10 kuub). Voor andere vijvervolumes dient 50 mL Gel Bacteriën per 1000 L (1 kuub) vijverwater te worden toegediend. Voor het onderhouden van een optimale werking van uw biologische filter tijdens de winter is het raadzaam om wekelijks 10 mL Gel Bacteriën per 1000 L vijverwater toe te voegen.

Gebruiksvoorschrift

De gel kan rechtstreeks aan het water of aan het filter worden toegediend. Alleen bij nieuwe filters dient het filtersysteem enkele uren te worden uitgeschakeld, zodat de bacteriën de kans krijgen om zich vast te hechten. Schakel daarbij uw UV-lamp en/of ozonapparaat gedurende 24 uur uit. Ook kunt u extra beluchten, zodat de bacteriën de kans krijgen om sneller voedingsstoffen om te zetten en zich te vermeerderen.

De verpakking is uitgevoerd in 2 volumes:

0,5 liter Marks Vijverbacteriën

Bedoeld voor 10.000 liter vijverwater
€ 11,95

1,0 liter Marks Vijverbacteriën

Bedoeld voor 20.000 liter vijverwater
€ 17,95

Mocht u nog vragen over ons Gel Bacteriën, dan zijn wij natuurlijk bereikbaar!

Meer interessante berichten

HEEFT U VRAGEN?

Neem contact op met ons

Heeft u een vraag over één van onze producten, een algemene vraag over koivoer of over het houden van koi? Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag verder!

Marks Koivoer