fbpx
Logo Marks Koivoer - Wit
Search
Close this search box.
Gratis verzending vanaf € 195,- 
Bezorging binnen 1-2 werkdagen
Naar onze mening het beste voer

Over ons

Hoe is het Nederlandse merk Marks Koivoer ontstaan?

Marks Koivoer is ontstaan uit mijn hobby voor het karpervissen. Voor een goede vangst en gezonde vissen ben ik in 2014 gestart met de ontwikkeling van voer voor de hengelsport. Met diervoederspecialisten heb ik een recept ontwikkeld voor voer met een hoog gehalte aan lichtverteerbaar eiwit en toevoegingen voor de visgezondheid. Om de prijs zo laag mogelijk te houden, besloot ik om geen zaken te doen met tussenhandelaren, maar rechtstreeks met de fabriek. Ik verkocht het voer rechtstreeks aan hengelsportverenigingen, zonder tussenkomst van handelaar. Het voer werd een groot succes: de karpers groeiden beter en hadden een veel betere weerstand tegen ziekten. Het sloeg zo goed aan, dat ik jaarlijks honderden tonnen voer verkocht.

Dit succes bracht mij op het idee om ook topsegment koivoer te produceren voor de allerlaagste prijs. Het voer test ik dagelijks op mijn koi die ik heb geïmporteerd uit Japen. Ik laat jonge koi opgroeien in mijn verwarmde vijver en geef ze elke dag Marks Koivoer. Het voer bewijst iedere dag opnieuw dat Marks Koivoer zorgt voor een optimale lengtegroei, een goed ontwikkelde body, meer glans, minder vervetting, intensere kleuren en een hoge weerstand tegen ziekten. Bovendien zijn koi gek op de smaak van Marks Koivoer! Marks Koivoer is bovendien makkelijk in gebruik, want het kan in alle seizoenen worden gevoerd (Multi Season).

Wie is Mark?

Ik ben één van die gelukkige mensen die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. Op mijn 4e verjaardag kreeg ik mijn eerste hengel en heb deze nooit meer losgelaten. Karpers vind ik mooie en indrukwekkende vissen.Om karpers te vangen gebruikte ik zelfgemaakt voer, wat goedkoper was dan voer van de hengelsportzaak. Ik verzamelde alle kennis over visvoer. Karper kun je het beste vangen met voer dat lekker smaakt en deeltjes verspreidt, zodat de karper het voer ook op afstand goed kan ‘ruiken’. Ik ontdekte dat de beste grondstoffen alleen te koop waren bij gespecialiseerde grondstoffenhandelaars en betaalbaar bij afname in grotere hoeveelheden. Ik besprak dit met vrienden die ook zelf visvoer maakten. We besloten om gezamenlijk deze grondstoffen in te kopen en het voer bij een fabriek te laten maken. Zo konden we experimenteren met de beste grondstoffen en maakten een toprecept voor de laagste prijs.
Over Ons - Wie is Mark

Marks passie voor karpers

Over Ons - Gek op vissen

Ik ben in vele landen van de wereld geweest om op bijzondere vissoorten te vissen. Jaarlijks plan ik een avontuurlijke visvakantie en vis bijvoorbeeld op marlijn in Kaapverdië. In Europa vis ik het liefst op karpers. Ik vind karpers erg mooie en imposante dieren. Als ik een mooie karper vang, dan maak ik er een foto van. Als ik bij terugkeer naar hetzelfde viswater opnieuw dezelfde karper vang, dan maak ik opnieuw een foto. Met de oude en nieuwe foto kon ik de groei en de ontwikkeling zien, die de karper tussentijds had doorgemaakt.

Door de jaren heen zag ik welke invloed de natuur, visziekten en visvoer hebben op de kleur, het gewicht en de conditie van vissen. Ziekten kunnen de karpers grauw van kleur maken, littekens veroorzaken en tot sterfte leiden. De kwaliteit van visvoer bepaalt hoe snel visziekten worden afgeweerd en de vis herstelt. Verder bepaalt voer de groei van de vis in de lengte en de breedte, de intensiteit van de kleur en de glans van de schubben.

Hoge kwaliteit koi en Japanse tuinen

Als kind was ik al gefascineerd door Japanse sierkarpers vanwege hun schitterende kleuren, patronen en hun aanhankelijke gedrag. In 2011 kocht ik mijn eerste koophuis en maakte een showvijver in Japanse stijl. Een koiwinkelier vroeg mij mee voor een avontuurlijke wereldreis naar Japan om zelf hoge kwaliteit koi (‘HQ koi’) voor mijn vijver uit te zoeken.

In 2014 heb ik een eigen koiwinkel opgericht. Elk jaar ga ik naar Japan om HQ koi te selecteren voor deelname aan koishows. Ook koop ik in opdracht van klanten HQ koi met een specifieke kleur en patroon. Ik organiseer reizen naar Japan voor klanten, om zelf HQ koi uit te zoeken bij koikwekers en te genieten van de Japanse cultuur. Klik hier voor mijn aanbod HQ koi en het boeken van een avontuurlijke wereldreis naar Japan. 

Vanaf 2018 vragen klanten om een Japanse tuin en vijver voor hen aan te leggen. Klik hier voor mijn aanbod in de aanleg van Japanse tuinen.

Header beeld Marks Koivoer

Gezonde vissen met kwalitatief hoogwaardig voer

Met de juiste vijvertechniek, waterbeheer en voerregime kon ik visziekten bij mijn koi beheersen. Klanten die koi bij mij kochten vroegen om de techniek en waterkwaliteit van hun vijver te verbeteren. Ook contacten uit de hengelsport vroegen advies om de karpers gezond te houden. Klik hier meer info over mijn  advies voor visgezondheid en vijvertechniek.

In de hengelsport voerde men doorgaans de karpers met lage kwaliteit voer, waardoor ze vatbaar waren voor visziekten. Vanaf 2014 heb ik het initiatief genomen om gezond voer voor de hengelsport te produceren en te verkopen voor een lage prijs. Dit werd een groot succes: de karpers in sportvisvijvers groeiden sneller en waren beter bestand tegen visziekte. Dit zette mij aan het denken om koivoer te ontwikkelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Dit lukte mij doordat ik geen onnodige marge hoeft te berekenen in de verkoopprijs, omdat ik geen gebruik maken van tussenhandelaren.
Klik hier voor meer info over de voordelen van Marks Koivoer voor de gezondheid van uw koi.

HEEFT U VRAGEN?

Neem contact op met ons

Heeft u een vraag over één van onze producten, een algemene vraag over koivoer of over het houden van koi? Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag verder!

Wij zijn o.a. bekend van

Marks Koivoer