Gratis verzending vanaf € 150,- 
Bezorging binnen 1-2 werkdagen
Het Beste voer voor uw koi

Over ons

Wie zijn wij van Marks Koivoer?

Hieronder leest u alles over hoe Marks Koivoer is ontstaan en waarom wij het beste koivoer verkopen dat bovendien van eigen bodem is. De reden dat wij ons voer het beste vinden, is omdat wij hoogwaardige ingrediënten gebruiken voor een scherpe prijs. Kennis van de beste ingrediënten hebben wij vanwege jarenlange ervaring met vissenvoer voor de hengelsportmarkt. Om de prijs laag te houden hebben we ervoor gekozen om geen gebruik te maken van tussenhandelaren en zo grootschalig mogelijk in te kopen. Hierdoor blijkt de beste receptuur mogelijk voor de laagste prijs.

 Als ik ons recept vergelijk met de voersamenstelling van topsegment koivoer, dan bieden wij een hogere kwaliteit voor een veel lagere prijs.

Wie is Mark eigenlijk?

Zo lang als ik mij kan herinneren, ben ik gek van vissen. Ik ben één van die gelukkige mensen die van zijn hobby zijn “beroep” heeft gemaakt.

Al vanaf mijn derde levensjaar ben ik met vissen bezig. Toen ik voor eerst een hengel kreeg, heb ik deze nooit meer losgelaten. Als kleine jongen was ik het vrijwel alle dagen van de week te vinden langs de waterkant.

Ik verdiepte mij in de biologie van de vissen zelf, bekwaamde mij in het hengelen met zelfgemaakt aas en genoot van de spanning van viswedstrijden.  Ik ontdekte dat gezonde vis goed groeit en bijt, als hij goed eet. Zo is mijn interesse in visvoeding ontstaan. Ik ben in vele landen van de wereld op pad geweest om alleen of met vismaten te vissen. Jaarlijks heb ik deelgenomen aan avontuurlijke viswedstrijden, zoals het vissen op marlijn in Kaapverdië.

Over Ons - Wie is Mark

Gek op vissen, vooral op karpers

Over Ons - Gek op vissen

Rond mijn twaalfde ben ik uitsluitend op karpers gaan vissen. Ik vind het schitterende en imposante dieren. Als ik een jonge vis zie, dan weet ik precies wat zijn groeipotentieel is en hoe de karper zich zal ontwikkelen. Ik maak altijd een foto van de karpers die ik vang. En als ik dan terugkeer naar datzelfde viswater en ik vang een karper die ik herken, dan maak ik weer een foto zodat ik de oude en nieuwe foto kan vergelijken. Ik kan daardoor de groei en de ontwikkeling zien en wat de vis heeft doorgemaakt. Door de tijd heen heb ik veel geleerd van alle invloeden van de natuur die de vorm, de kleur, het gewicht en de conditie van vissen beïnvloedt.

Hoe ik de koi-business ben ingerold

Als jong kind had familie van mij een mooie vijver met Japanse sierkarpers. En toen ik de schitterende kleuren, patronen en aanhankelijkheid van deze vissen toen wist ik: ik wil later ook een grote koi vijver met mooie koi erin.

In 2010 kocht ik een gedateerd koophuis. Niet het verbouwen ervan, maar het bouwen van de vijver had mijn hoogste prioriteit! Met een graafmachine in de tuin groef ik een diep en breed gat. Na het vullen van de vijver bleek de veengrond het gewicht niet aan te kunnen, waardoor gebouwen eromheen verzakten of omhoog kwamen. Ik was toen helaas een vijverbouwer zonder kennis, die nog door ervaring moest leren wat de aandachtspunten zijn voor het realiseren van een degelijk en harmonieus ontwerp van vijver.

Ik kreeg een diep respect voor kennis en besloot om me te specialiseren in vijverbouw en het houden van (sier)karpers. Zeker als het gaat over vissen, is het van groot belang om te weten waar je over praat. Stabiele waterwaarden, watertemperatuur en perfect gestuurde waterfilters bepalen uiteindelijk de conditie, een gezond uiterlijk en de levensduur van vissen.

Over Ons - Koi voer in de Koi business

Mark maakte naam als koi-fluisteraar

Over Ons - Koi Japan

In het begin heb ik ervaring op moeten doen met vele visziekten en gebreken. Door vrienden en bekenden werd ik steeds vaker gevraagd om filters te beoordelen en de waterkwaliteit te managen. Het ging hierbij om particulieren en exploitanten van hengelsportwater. Met veel inzet en wilskracht heb ik geleerd om alles in kaart brengen en ziekte, of zelfs massale sterfte, te voorkomen.

In 2011 vloog ik voor het eerst naar Japan om eigen koi uit te zoeken en later ook in opdracht van klanten. Voor het uitzoeken van de beste koi tegen de beste prijzen gebruik ik mijn ervaring als ‘koi-fluisteraar’: ik begrijp de ontwikkeling van koi, hoe ze uitgroeien tot prachtige, volwassen koi om nog jarenlang veel plezier van te hebben.

HEEFT U VRAGEN?

Neem contact op met ons

Heeft u een vraag over één van onze producten, een algemene vraag over koivoer of over het houden van koi? Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag verder!

Wij zijn o.a. bekend van