Gratis verzending vanaf € 150,- 
Bezorging binnen 1-2 werkdagen
Het Beste voer voor uw koi

Blog lezen

Nieuws update zomer 2022

Het seizoen zit vol in de zomer! Naast het heerlijke warme weer betekent dat ook dat we de koi nu optimaal kunnen laten ontwikkelen in lengte en body. Ons Koivoer is verbeterd qua receptuur en daarnaast hebben we ook nieuwe vijverbacteriën. Lees er alles over in deze nieuws update.  

Verbeterde receptuur Marks Koivoer

De markt van grondstoffen voor diervoeder ontkomt niet aan forse prijsverhogingen wereldwijd, waardoor het verhogen van de prijzen van Marks Koivoer helaas onvermijdelijk is. De noodzakelijke prijsstijging heeft wel onze creativiteit geprikkeld over de receptuur. De prijsstijgingen zijn niet gelijk voor iedere soort grondstof. Het bleek mogelijk om meer kwaliteit te leveren voor uw meerprijs. Zo hebben we de concentratie vitaminen verdubbeld, zodat uw koi nog meer weerstand heeft tegen infectieziekten. Daarnaast is de dosering van het Tripple 9 vismeel verhoogd en extra predigested vismeel toegevoegd. Hiermee hebben we het eiwit van 40% naar 42% kunnen opschroeven, terwijl de benutbaarheid van dat eiwit is gestegen van 75% naar 85%! Deze eiwitverhoudingen komt de groei van de koi in zowel de lengte als de body ten goede. Verder vinden koi een hoger eiwitgehalte onweerstaanbaar, zodat ze er zeer goed van eten. Het vetpercentage is verlaagd van 10% naar 8%, wat het risico op vervetting dus verlaagd. Al met al een mooie verbetering van de receptuur waar we trots op zijn!

Nieuwe prijsstelling Marks Koivoer gaat in per 15 augustus 2022

Marks Koivoer - drijvend

12 kg Aanbieding – € 109,95
4 kg – € 44,95

Marks Koivoer - zinkend

15 kg Aanbieding – € 139,95
5 kg – € 54,95

Gratis verzenden is per 15 augustus 2022 beschikbaar vanaf 150,-

Sterk ruikend voer

We krijgen soms een opmerking dat ons voer sterk ruikt en de geur aan je handen blijft zitten. Even wat uitleg hierover. Olie wordt gebruikt om de korrels mooi glanzend af te werken en vormvast te maken, zodat het voer niet stoft of dat er gruis in de verpakking overblijft. In de meeste visvoeders wordt raapzaadolie gebruikt om de korrel af te werken, terwijl wij visolie gebruiken. In visolie zitten essentiële vetzuren die unieke eigenschappen hebben voor de groei en ontwikkeling van de koi, die ontbreken in plantaardige oliën, zoals raapzaadolie. De korrel heeft door gebruik van visolie een zeer aantrekkelijke geur voor de koi. Wij van Marks koivoer vinden het belangrijkste dat de koi het voer graag eet, ondanks dat het voor mensen soms minder aantrekkelijk ruikt.

Onze nieuwe vijver bacteriën

Marks Koivoer Gel Bacteriën bestaat uit een gel met levende bacteriën, die speciaal gekweekt zijn om het biologische filter op te starten en een optimale werking in stand te houden. Het biologische filter breekt eiwitten uit het vijverwater af tot ammoniak en nitriet, die in lagere concentraties al giftig voor de vissen zijn. Nitrificerende bacteriën in het biologische filter zorgen voor de omzetting van ammoniak en nitriet in het minder schadelijke nitraat. Nitraat is in hogere concentraties acceptabel voor de vissen en de concentratie ervan daalt bij opname door vijverplanten of waterverversing. Onder normale omstandigheden duurt 6 à 8 weken om een biologisch filter na de winter, na reiniging of vervanging op te starten, voor veilige concentraties ammoniak en nitriet. 

Marks Koivoer Gel Bacteriën geeft de werking van de nitrificerende bacteriën in het biologische filter een boost, waardoor de afbraak van de giftige afvalstoffen sneller plaatsvindt. De gel heeft een speciale formule om de nitrificerende bacteriën vast te hechten op de filterelementen. Met het gebruik van Marks Koivoer Gel Bacteriën kan de opstarttijd van het filter worden verkort naar 2 à 4 weken. Mark’s Koivoer Gel Bacteriën zijn 100% natuurlijk en bevatten geen chemische stoffen of pathogenen.

Dosering

Na de winterperiode dient de nitrificerende werking van het biologisch filter en de vijverbodem weer opgestart te worden. Ook na de reiniging, de vervanging of het plaatsen van een nieuw biologisch filter moet de bacteriecultuur worden opgestart. Voor het opstarten is de inhoud van één fles Marks Koivoer Gel Bacteriën voldoende voor een vijver met een volume van 10.000 liter. Voor andere vijvervolumes dient een evenredige hoeveelheid te worden gedoseerd: 50 mL Gel Bacteriën per 1000 liter vijverwater. Voor het onderhouden van een optimale werking van uw biologische filter is het voldoende om wekelijks 10 mL Gel Bacteriën per 1000 liter vijverwater toe te voegen.

Gebruiksvoorschrift

De gel kan rechtstreeks aan het water of aan het filter worden toegediend. Alleen bij nieuwe filters dient het filtersysteem enkele uren te worden uitgeschakeld en voor een voldoende hoeveelheid luchtaanvoer gezorgd, zodat de bacteriën de kans krijgen om zich goed vast te hechten. Schakel daarbij uw UV-lamp en/of ozonapparaat gedurende 24 uur uit.

De nieuwe verpakking is een degelijker uitvoering en uitgevoerd in 2 volumes:

0,5 liter Marks Vijverbacteriën

Bedoeld voor 10.000 liter vijverwater
€ 11,95

1,0 liter Marks Vijverbacteriën

Bedoeld voor 20.000 liter vijverwater
€ 17,95

Mocht u nog vragen over Marks Koivoer hebben, dan zijn wij natuurlijk bereikbaar!

Meer interessante berichten

Blog, zelf koi kweken
Blog

Zelf koi kweken, kan dat?

Zelf koi kweken, kan dat? Dat vragen veel koi liefhebbers zich af. Hoe leuk is het om van je mooiste vissen eitjes op te kweken

Blog

KH waarde in uw vijver – kh plus

De KH waarde moet in iedere vijver in balans zijn. Om uw vijver in balans te houden dient u rekening te houden met een aantal

HEEFT U VRAGEN?

Neem contact op met ons

Heeft u een vraag over één van onze producten, een algemene vraag over koivoer of over het houden van koi? Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag verder!